szerző:
hvg.hu

Halálos áldozatokat követelő bombatámadást hajtottak végre a kabuli orosz nagykövetség épülete mellett egyelőre ismeretlen támadók.

Egy öngyilkos merényletet követhettek el a kabuli orosz nagykövetség mellett az AFP értesülései szerint. A támadásban négy ember halt meg, azonban az orosz nagykövetség tájékoztatása szerint egyetlen áldozat sem orosz állampolgár. A támadásért egyelőre egyetlen terrorszervezet sem vállalta a felelősséget.

A támadás két nappal azt követően történt, hogy megújították a tálibokkal történő nemzetközi béketárgyalásokat az USA, Afganisztán, Kína és Pakisztán részvételével. A béketárgyalások két fordulóban folytak, egyik találkozóra sem mentek el a tálibok vezetői, emiatt szakértők attól tartanak, hogy tovább húzódhat a megállapodás.

Újév óta ez volt a hatodik támadás az afganisztáni nagyvárosban, a legutóbbi vasárnap történt, mikor az olasz nagykövetséget érte rakétavetős támadás, amely során két biztonsági őr sérült meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!