szerző:
MTI

Kilencvenhárom kilogramm kokaint foglaltak le az olasz hatóságok szerdán az ország északi részén, a Brenner-hágónál.

Az olasz pénzügyőrség illetékesei közvetlenül a határátkelés után megállítottak egy német rendszámú terepjárót, mivel annak két utasa gyanúsan viselkedett. A pótkerék és az ülések alatt az illetékesek 83 csomagnyi tiszta kokainra leltek.

A pénzügyőrök szerint összesen 93 kilogramm drogot foglaltak le, a két albániai férfit pedig őrizetbe vették és Bolzanóba vitték. A 36 és a 42 éves férfi vélhetően Németországból Olaszországba szállította a kábítószert, ahol azt értékesíteni akarták. A lefoglalt kokain feketepiaci értéke 18 millió euró, azaz 5,67 milliárd forint.

A gépkocsi hatósági ellenőrzése során kiderült, hogy a pótkerék helyét úgy alakították át, hogy az csak egy elektromos szerkezettel volt nyitható. Az ülések alatt azután további kokainnal teli csomagokra leltek a nyomozók.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!