szerző:
hvg.hu

A Szlovák Nemzeti Párt egykori elnöke belerohant luxusautójával hétfőn az előtte lévő kocsiba, amibe aztán egy másik kocsi is belehajtott. Ján Slota nem volt hajlandó belemenni az alkoholvizsgálatba. A rendőrség most őrizetbe venné a 62 éves politikus – írja a pozsonyi Új Szó.

A baleset a Litvaillóról  (Lietavská Lúčka) Túrirtovány (Porúbka) felé vezető úton történt. Slota Porsche Cayenne típusú luxus sportkocsijával belehajtott az előtte közlekedő Suzuki SX4-be, amibe egy Audi is belefutott.

Az Audi sofőrje könnyebb sérülést szenvedett, őt a helyszínen elláttak, másnak nem esett baja.

A rendőrség megerősítette a baleset hírét. A hivatalos megfogalmazás szerint a 62 éves Slotát azzal gyanúsítják, hogy függőséget okozó szer befolyása alatt másokat veszélyeztetett, javasolták ezért őrizetbe vételét a zsolnai rendőrök.

Az Audi és a Suzuki sofőrjének alkoholtesztje negatív lett. Slota elutasította a helyszíni alkoholvizsgálatot, és abba sem egyezett bele, hogy vért vegyenek tőle. A rendőrök bevonták a jogosítványát – olvasható az ujszo.com-on.

„Az orvosi vélemény alapján a gyanúsítottat nem lehetett előzetes letartóztatásba helyezni. Az orvos úgy döntött, hogy sürgősen kórházba kell őt szállítani" – mondta a rendőrségi szóvivő Slotával.

Ha beigazolódik Slota bűnössége, akár egy év letöltendő börtönt is kaphat.

Ján Slota a Szlovák Nemzeti Párt magyarellenes kirohanásairól ismert egykori vezetője, tavalyelőtt vonult vissza az aktív politizálástól, miután kizárták a pártból. Visszavonulása óta a szlovákiai sajtó szinte kizárólag azzal összefüggésben írt róla, hogy két éve ittas vezetésen érték, amiért később egy évre eltiltották a járművezetéstől és néhány ezer eurós pénzbírságra ítélték.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!