szerző:
MTI

Dühében megölte lassúnak tartott biztonsági őrét egy indiai multimilliomos. Életfogytig tartó börtönbüntetést és pénzbírságot is kapott – tudósított az indiai média a csütörtöki ítéletről.

A részegen hazatérő Nisam 2015 januárjában Hummerével elgázolta, hétszáz méteren át vonszolta, majd a falhoz szorította, és egy vasrúddal ütlegelte biztonsági őrét, mert szerinte nem elég gyorsan nyitotta ki a kaput aznap este.

Az 50 éves őr három héttel később a kórházban belehalt sérüléseibe.

A büntetésről a dél-indiai Kerala állam bírósága döntött, miután szerdán bűnösnek ítélte a 39 éves Mohammed Nisam dohánymágnást. A férfi bipoláris zavarára hivatkozva enyhébb ítéletet kért.

Nisam dohány- és ingatlanüzletekből gazdagodott meg a nagy indiai gazdasági fellendülés éveiben. Többször folyt már ellene rendőrségi eljárás, többek között azért, mert 2013-ban kilencéves fiának megengedte, hogy közúton a Ferrariját vezesse. Az eddigi 13 peres ügyében azonban először született ítélet ellene, több esetben peren kívüli megegyezés született.

A gazdasági fellendülés sok szupergazdagot eredményezett Indiában, túlkapásaikkal rendszeresen tele van a sajtó.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!