szerző:
MTI

Két év kihagyás után helyi idő szerint csütörtök este hajtottak végre újabb halálos ítéletet Alabama államban, az Egyesült Államokban.

A 43 éves korában kivégzett Christopher Eugene Brooksot azért ítélték halálra, mert 1992 szilveszterén megerőszakolt, majd egy súlyzóval agyonvert egy 23 éves nőt. Méreginjekcióval végeztek vele az atmore-i állami börtönben, miután a legfelsőbb bíróság megtagadta ügyvédje halasztási kérelmét.

Brooks jogi képviselője azért kérte a legfelsőbb bíróságtól a halálos ítélet végrehajtásának felfüggesztését, mert szerinte az államban használt méreginjekciót további ellenőrzésnek kell alávetni. Ez volt ugyanis az első olyan kivégzés, amelyben a midazolam nevű szert alkalmazták. A bíróság azonban elutasította az ügyvéd kérését.

Egy büntetésvégrehajtási forrás szerint az elítéltet három jogász, két barátja és egy lelkipásztor kereste fel a kivégzés előtt. A hatóságok tájékoztatása szerint helyi idő szerint 18 óra 6 perckor kezdték el beadni Brooksnak a halálos injekciókat, és 18 óra 38 perckor nyilvánították halottnak az elítéltet.

A börtön szóvivője azt is tudatta: Brooks a kivégzése előtt két mogyoróvajas süteményt és üdítőt kért utolsó étkezésként.