szerző:
MTI

Bárszékbe és levesporba rejtett kábítószert és drogalapanyagot foglaltak le Sydneyben – közölték az ausztrál hatóságok pénteken.

A vámosok 159 kilogramm metamfetamint találtak bárszékek háttámlájába rejtve. A szállítmány több mint százmillió ausztrál dollárt, átszámítva 21 és fél milliárd forintnál is többet ér. Levespornak álcázva ezenkívül 340 kilogramm efedrint is találtak, amelyet más kábítószerek gyártásához is felhasználhatnak.

Chris Sheehan ausztrál szövetségi rendőrparancsnok arról számolt be, hogy a drogszállítmányt a kínai Ningpo kikötőjéből érkező három konténerben találták. Az üggyel kapcsolatban négy embert vettek őrizetbe: egy ausztrál nőt, két kínai férfit és egy negyedik embert, akinek állampolgárságát egyelőre nem sikerült megállapítani.

Ausztrália a metamfetamincsempészek kedvelt célpontja, mert ott viszonylag drágán lehet eladni a kábítószert. Az ausztrál és kínai hatóságok novemberben közös munkacsoportot hoztak létre a metamfetaminnal üzletelő bűnszervezetek felszámolására. A mostani szállítmányon egy fülesnek köszönhetően sikerült rajtaütni, de a hatóságok nem közölték, honnan származott az információ.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!