szerző:
MTI

Hivatalosan holttá nyilvánították helyi idő szerint csütörtökön azt a 12 amerikai tengerészgyalogost, akik azután tűntek el múlt héten, hogy helikoptereik összeütköztek Hawaii Ohau szigetének közelében.

A parti őrség kedden, öt nap után hagyott fel a kutatással, és a hadsereg hivatalosan is értesítette a tengerészgyalogosok hozzátartozóit, hogy szeretteik meghaltak.

A legfiatalabb áldozat 21 éves volt, a legidősebb 41.

A hat-hat katonát szállító két CH-53E Super Stallion típusú helikopter rutingyakorlatot végzett január 14-én, amikor nem sokkal éjfél előtt a levegőben összeütköztek. Egyik helikopter sem adott le vészjelzést.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!