szerző:
MTI

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre pénteken a svédországi Göteborgban egy Londonból Stockholmba tartó utasszállító. A gépet átvizsgálják.

A skandináv SAS légitársaság járata hetvenkét utassal a fedélzetén helyi idő szerint délelőtt tíz óra körül ért földet. A gépet kiürítették. Tűzszerészeket küldtek a reptérre az utasszállító átvizsgálására.

Az eset miatt a Svédország második legnagyobb repülőterének számító, Göteborgtól délre fekvő Landvetter forgalmát átmenetileg leállították.

A tavaly novemberi párizsi merényletek és az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító elleni pokolgépes támadások óta megemelkedett a bombafenyegetések miatti kényszerleszállások száma a világban.

Január elején az amerikai United Airlines egyik menetrendszerű járatát Kanadába irányították, mert a gépen "fenyegető üzenetet" találtak. Január elsején egy brit férfi fenyegetőzött robbanószerkezettel Amszterdam Schiphol repülőterén. Robbanószerkezet azonban nem találtak. December végén az Air France légitársaság Mauritiusról Párizsba tartó járata a kenyai Mombasában hajtott végre kényszerleszállást, mert a mosdóban egy gyanús, pokolgépnek látszó tárgyat találtak. Később ez is téves riasztásnak bizonyult.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!