szerző:
hvg.hu

Az Izraelben élő férfi több mint száz éves és megjárta az auschwitzi koncentrációs tábort is.

A lengyel származású Yisrael Kristal lehet a világ legidősebb férfije, az eddigi csúcstartó a japán Yasutaro Koide volt, aki szintén 112 évig élt. A rekord hivatalos bejegyeztetése azonban nem lesz egyszerű, ugyanis a férfinak nincsenek az ehhez szükséges iratai, mindössze a lengyel házassági papírja vannak meg 1929-ből és azok a dokumentumok, amik a koncentrációs táborban töltött időszakhoz kapcsolódnak.

A férfi elmondása szerint 1903-ban született, a lengyelországi Zarnow-ban. 1940-ben került a nácik által létrehozott gettóba és feleségével együtt 1944-ben deportálták Auschwitzba. A felesége azonban már nem élte meg a tábor felszabadítását.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!