szerző:
MTI

Michael Bloomberg egykori New York-i polgármester fontolgatja, hogy indul az elnökválasztáson

A 2002-ben New York polgármesterévé választott Michael Bloomberget komolyan foglalkoztatja a gondolat, hogy ringbe száll a novemberi elnökválasztáson.

A korábbi demokrata, majd republikános színekben politizáló 73 éves üzletember, ha végül úgy határoz, függetenként indulna - adta hírül a New York Times a környezetéből származó hírekre hivatkozva.

©

A lap szerint Bloomberg közvélemény-kutatásokat is készíttetett már, és felkérte közeli munkatársait, akik 2013 végéig tartó  polgármestersége idején vele dolgoztak, és azóta is mellette maradtak, hogy készítsenek kampánytervet esetleges elnökjelöltségéhez.

A társadalmi kérdésekben liberális nézeteket valló Bloomberg lát esélyt a maga számára, különösen abban az esetben, ha a republikánusok Donald Trump milliárdos üzletembert, a demokraták pedig Bernie Sanders vermonti szenátort választják jelöltjüknek.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!