szerző:
hvg.hu

Komoly demonstrációt szerveznek cseh szélsőjobboldali szervezetek Prága mellé a menekültek ellen, február 6-ra. A rendezvény lenne a központja az Európa tucatnyi országában rendezendő további tüntetéseknek.

Tizennégy ország képviselői lesznek ott a rendezvényen a cseh britskélisty.com lap beszámolója szerint  amely magyar résztvevőket külön nem említ. A rendezvényhez kapcsolódva tüntetések szervezését várják Németország, Csehország, Lengyelország, Észtország, Finnország, Svájc és további országokban.

Az egyik szervező, az Iszlámellenes Blokk novemberben is tüntetett Prágában, azon a felvonuláson Milos Zeman államfő volt szociáldemokrata miniszterelnök is velük vonult és szónokolt.

A Roztoky találkozóhoz kapcsolódva a cseh Nemzeti Koalíció nyilatkozatott tett közzé, amelyben az ezeréves európai civilizáció védelmét hirdetik meg az iszlám hódítással szemben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!