szerző:
hvg.hu

Közel százan veszthették életüket az utóbbi napokban Szíriában végrehajtott orosz légi csapások során. Washington az Iszlám Állam elleni döntő katonai fellépéssel fenyegetőzik.

Az Iszlám Állam fegyveresei a szíriai Rakkában, a kalifátus fővárosában
©
Szíria keleti részén egy várost ért orosz légi támadásokban legalább 63 ember, köztük 9 gyerek életét vesztette. A halálos csapások a Dér el-Zor közelében lévő Kesem városra sújtottak le. A környéken az utóbbi napokban több orosz bevetés is volt, amelyeknek szintén több tucatnyi áldozata lehetett.
Az orosz légi erő a szír kormánycsapatok szárazföldi támadását segítette az Iszlám Állam (IS) fegyveresei ellen. Az IS által kikiáltott kalifátus de facto fővárosát, Rakkát is támadták az orosz harci gépek, közel ötven halálos áldozatot szedve. A hírek arról nem szóltak, hogy az áldozatok közül mennyi az IS-hez tartozó fegyveres, és hány a civil.
Joe Biden amerikai alelnök szombaton azzal fenyegetőzött, hogy az USA és Törökország kész az IS elleni katonai megoldásra, ha a damaszkuszi kormány és az ellene lázadó erők képtelenek a szíriai polgárháború politikai rendezésére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!