szerző:
hvg.hu

Három fegyenc lógott meg egy szigorúan őrzött dél-kaliforniai börtönből. Egyiküket 2014-ben Prágában fogták el, miután társaival elrabolt egy embert, akinek a sivatagban levágta a péniszét.

Három fegyenc megszökött egy szigorúan őrzött dél-kaliforniai börtönből. Egyiküket gyilkossággal vádolják, a másikat azzal, hogy egy emberrablás során levágta áldozata péniszét - adta hírül a Sky News.

Jonathan Tieu, Hossein Nayeri and Bac Duong úgy szökött meg, hogy átvágta a rácsokat és leereszkedett a börtön tetejéről. A szökésről fotók is készültek:

A jól megtervezett szökés során nemcsak a rácsot vágták át, hanem a börtön vízcsőrendszerébe is behatoltak, amíg ki nem lyukadtak az épület tetejének őrizetlenül maradt részén. Lepedőkből sodort kötélen ereszkedtek le a földre.

A 900 férőhelyes börtönből 20 éve nem szökött meg senki.

A rendőrség szerint mindenki "számítson a legrosszabbra", aki összeakad a szökevényekkel, bár nem tudni, hogy a veszedelmes bűnözőknél van-e fegyver.

A 20 éves Tieu 2013 óta lakója a börtönnek, gyilkosság, gyilkossági kísérlet és lövöldözés miatt ítélték el. A férfi bandatag lehet.

A 37 éves Nayerit 2014. szeptemberben csukták le, emberrablás, kínzás, betörés és súlyos testi sértés miatt. Ő és három társa 2012-ben rabolta el egy marihuánát gyógyászati célokra áruló üzlet tulajdonosát. A sivatagba vitték áldozatukat, ott vágták le a péniszét. A véres bűncselekmény után a férfi néhány hónapra visszatért szülőföldjére, Iránba, és ott húzta meg magát, majd 2014. novemberben Prágában tartóztatták le, ahol éppen a repülőtéren várta a csatlakozást.

A harmadik szökevény, a 43 éves Bac Duong decemberben került rács mögé, gyilkossági kísérlettel, lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsítják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!