szerző:
hvg.hu

Egy hete az foglalkoztatja az internetezők egy részét - nem biztos, hogy a nagyobbikat -, hogy ki lehet az a kissrác, aki az argentin válogatott mezre hasonlító csíkos nejlonzacskó viselésével fejezi ki rajongását Lionel Messi iránt.

Nagyjából egy hete kezdte el a körútját a neten egy fotó, amelyen egy láthatóan szegény, harmadik világbeli kisfiú látható. Látszik, a fiúnak arra biztosan nem lenne pénze, hogy megvásároljon egy márkás futballmezt, de egy leleményes ötlettel mégis sikerült argentin válogatott mezzé alakítania egy csíkos nejlonzacskót, és még kedvence, Messi neve és mezszáma is szerepel rajta.

Eredetileg az terjedt el, hogy egy iraki kurd kisfiút ábrázol a fotó, és annak is híre ment, hogy Lionel Messi stábja megpróbálja elérni a gyerek családját, hogy eljuttasson neki valamit. A BBC most azonban kiderítette, hogy a képen valójában nem egy kurd, hanem egy ötéves afgán kisfiú, Murtaza Ahmadi látható. A képet először a fiú testvére rakta fel a Facebookra, majd akkor indult világkörüli útra, amikor a fiú Ausztráliában élő nagybátyja is posztolta.

A fiú apja, Arif elmondta a BBC-nek, hogy Murtaza nagy rajongója Messinek, de mivel ők egyszerű földművesek, nem engedhetik meg maguknak, hogy focimezt vegyenek. Így jött a nejlonzacskó ötlete. Murtaza is megtudta azóta, hogy milyen híres lett, és nagyon boldog ettől – mondta az apa, aki szerint fia abban reménykedik, hogy valahogyan összehoznak majd nekik egy találkozót Messivel, és belőle is olyan jó focista lesz, mint az argentinból.

©

A Kurd TV egyébként annyira rápörgött arra a híresztelésre, hogy a fiú kurd, hogy közben ők is találtak egy fiút, akiről azt állították, hogy ő a keresett zakcsós gyerek, pedig hát a leközölt fotók alapján nem is hasonlít rá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!