szerző:
MTI

Posztumusz kitüntették a 23 éves Hetényi Dávidot, a francia Alpokban lavinabalesetet szenvedett magyar legionáriust.

Öt bajtársával együtt posztumusz kitüntették azt a magyar legionáriust, aki a francia Alpokban történt múlt heti lavinabalesetet követően hétfőn halt bele sérüléseibe – írta a Magyar Nemzet szerdán.

A napilap a francia hadsereg Facebook-oldalára hivatkozva azt írta: kedd délelőtt Marseille közelében, a St. Christolban lévő bázison katonai tiszteletadással emlékeztek elhunyt bajtársaikra a 2. idegenlégiós ezred katonái.  

Az ezred 27. hegyi lövészdandárjának légiósai alpesi kiképzésen voltak az Alpokban, amikor január 18-án két tucat katonát elsodort egy lavina. Öt légiós a helyszínen életét vesztette. A 23 éves kecskeméti Hetényi Dávidot újra kellett éleszteni, amikor kiásták a több tonna hó alól. Helikopterrel a grenoble-i kórházba szállították, mesterséges kómában tartották, de hétfőn elhunyt.

Jean-Pierre Bosser tábornok, a francia hadsereg általános vezérkari főnöke Hetényi Dávid tizedest és öt bajtársát posztumusz Bronzcsillaggal tüntette ki – írta a Magyar Nemzet.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!