szerző:
hvg.hu

Öten haltak meg abban a helikopterbalesetben, ami Kazahsztán déli részén történt. Egy két hónapos leukémiás kislányt vitt volna kórházba a légi jármű.

Lezuhant egy helikopter Kazahsztán déli részén, a balesetben öten meghaltak, köztük egy beteg csecsemő, akit éppen sürgős kezelés céljából szállítottak kórházba - közölte csütörtökön a belügyminisztérium alá tartozó rendkívüli helyzetek bizottsága. A tájékoztatás szerint a mentők a baleset helyszínén a pilóta, két orvos, a baba és édesanyja holttestét találták meg.

Szerda este 500-an vettek részt a kutatási és mentési akcióban, amelyet az erős havazás, a szél és a rossz látási viszonyok is nehezítettek.

Az MD 600 típusú helikopter szerda délután szállt fel a volt főváros, a dél-kazahsztáni Almati közelében található Usaralból, hogy a régió egyik nagyvárosába, Taldikorganba vigye a beteg csecsemőt. A kazah média értesülése szerint egy két hónapos leukémiás kislányról volt szó. 

A légiirányítás 15 perccel a tervezett leszállás előtt vesztette el a kapcsolatot a helikopterrel.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!