szerző:
MTI / hvg.hu

Továbbra is a berlin-spandaui menekültszálláson él, és alig változott a helyzete annak a férfinak, aki múlt szeptemberben Angela Merkel német kancellárral szelfizett, és a képe bejárta a világsajtót - derült ki a Cicero című magazinban csütörtökön megjelent interjúból.

A férfit Sákir Kedidának hívják, Irakból menekült el, és az Iszlám Állam által üldözött jazidi közösséghez tartozik. Otthon földműves volt, most felesége és öt gyereke várja a családegyesítést, hogy újra együtt lehessenek, már Németországban.

©

Az interjúban Kedida közölte, Angela Merkel a jazidik védőszentje, aki új otthont teremtett népének Németországban, nem csak rövid időre, hanem mindörökre. Az cikk szerint Kedida a mai napig őrzi telefonján a Merkellel készült szelfit.

Szeptemberben több párt is bírálta a kancellárt a fénykép miatt, mert szerintük az ilyen képek erősítik a menekültáradatot. Ezt Angela Merkel azzal utasította vissza, hogy ha bocsánatot kell kérni azért, ha valaki vészhelyzetben barátságos arcát mutatja, akkor az nem az ő országa.

©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!