szerző:
MTI / hvg.hu

Továbbra is a berlin-spandaui menekültszálláson él, és alig változott a helyzete annak a férfinak, aki múlt szeptemberben Angela Merkel német kancellárral szelfizett, és a képe bejárta a világsajtót - derült ki a Cicero című magazinban csütörtökön megjelent interjúból.

A férfit Sákir Kedidának hívják, Irakból menekült el, és az Iszlám Állam által üldözött jazidi közösséghez tartozik. Otthon földműves volt, most felesége és öt gyereke várja a családegyesítést, hogy újra együtt lehessenek, már Németországban.

©

Az interjúban Kedida közölte, Angela Merkel a jazidik védőszentje, aki új otthont teremtett népének Németországban, nem csak rövid időre, hanem mindörökre. Az cikk szerint Kedida a mai napig őrzi telefonján a Merkellel készült szelfit.

Szeptemberben több párt is bírálta a kancellárt a fénykép miatt, mert szerintük az ilyen képek erősítik a menekültáradatot. Ezt Angela Merkel azzal utasította vissza, hogy ha bocsánatot kell kérni azért, ha valaki vészhelyzetben barátságos arcát mutatja, akkor az nem az ő országa.

©
©