szerző:
hvg.hu

Megtalálták a tulajdonosát azoknak a fekete-fehér fotóknak, amelyeket korábban egy ausztrál kisvárosban találtak az utcán. A fényképeken szereplőknek magyar kötődésük lehet, de hogy kik ők, az továbbra is rejtély.

©

A Sydney külvárosában, Cromerben élő Ilona Goff a tulajdonosa azoknak a több mint 40 éves felvételeknek, amelyeket korábban a kisváros egyik lakója talált az utcán - írta a Daily Telegraph. Az ausztrál lap egyik előző cikkében kérte, hogy jelentkezzen, aki tud valamit a rejtélyes fekete-fehér fotókról.

Ilona Goff a beszámoló szerint egy borítékban adta oda a képeket a Bundabergben élő nővérének, Máriának, aki kiejthette őket a táskájából, amikor beszállt az autójába. A fényképeket később az ugyanabban az utcában élő egyik szomszéd, Kyle Jackson kirakatrendező találta meg.

A fotógyűjtemény Ilona és Mária néhai édesanyjáé volt, és bár Ilona szerint a képeken anyjuk rokonai szerepelnek, azt nem tudja, pontosan kik is lehetnek. A lapnak azt mondta, a képeket megmutatja majd az öregek otthonában élő édesapjának, hátha így fény derül a rejtélyre. A férfi és Ilona édesanyja az 1950-es években vándorolt ki Ausztráliába, ott találkoztak.

A megtalált boríték hátoldalára magyarul azt írták, "emlékül sok szeretettel". A képek egy párt, illetve egész családjukat ábrázolták, több kép hátoldalán pedig a Budapest szó volt olvasható, ezek bizonyára ott készültek. Egyes képeken dátum is szerepelt, eszerint 1963-ban, 1964-ben és 1968-ban készültek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!