szerző:
MTI

Hat nappal beiktatása után lemondott a horvát veteránügyi miniszter, miután a helyi média hírül adta, hogy törvénysértést követett el, mert nem azt a címet jelölte meg állandó lakhelyéül, ahol valójában lakik. Miro Crnoja a sajtó szerint valószínűleg azért jelölt meg hamis lakhelyet, hogy kibújjon az adófizetés alól.

Korábban erőszakos cselekmények elkövetése miatt is többen feljelentették a politikust.

A miniszter újságíróknak azt mondta: azért mondott le, mert nem akart több kárt okozni a kormánynak és a miniszterelnöknek.

Miro Crnoját a Horvát Demokratikus Közösség jelölte a miniszteri posztra. Már beiktatása előtt azzal borzolta a kedélyeket, hogy jelezte: létrehozza a "nemzetárulók regiszterét". Ezt a kijelentését később visszavonta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!