szerző:
hvg.hu

Az állásába került a figyelmetlensége annak az 56 éves skóciai tanárnak, aki pornót vetített tévedésből a 13 évnél fiatalabb diákjainak North Lanarkshire-ben. Nem vett észre ugyanis, hogy a gépén futó felnőtt tartalom kikerült a teremben lévő digitális táblára.

A férfi egy skóciai középiskolában tanított informatikát. Tavaly áprilisban sikerült pornóval betöltenie a digitális táblát, utána több diák is panaszt tett az eset miatt – írja a brit The Sun.

A tanárt azonnal felfüggesztették állásából, és az ügyben vizsgálatot indítottak, aminek azt lett a vége, hogy augusztusban kirúgták.

Úgy tűnik azonban, hogy a hiba, amit elkövetett, annyira súlyos volt, hogy a hivatásába került.

Kérvényezte ugyanis visszavételét a tanári nyilvántartásba, ahonnan tavaly került ki az eset miatt. A kérelmét elbíráló testület azonban csütörtökön úgy döntött Edinburghban, hogy nem mehet vissza tanítani, mert az ehhez szükséges engedélyt nem adják meg neki.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!