szerző:
MTI

Végrehajtották a halálos ítéletet azon a 69 éves kínai férfin, akit 22 újszülött adásvételéért tartottak felelősnek. 2008 és 2013 között vásárolt fel kisbabákat, és azzal védekezett, hogy jót akart tenni azoknak, akiknek nem lehetett gyerekük. Az eladott babák biológiai szüleit egyelőre nem találják.

A 69 éves Tan Jung-cse 2008 és 2013 között két bűntársával vásárolta fel a gyerekeket a délnyugat-kínai Jünnan tartományban, majd szülőföldjén, Honanban eladta őket. A fiúkért 30 ezer jüant (1 millió 300 ezer forint), a lányokért 16 ezer jüant (700 ezer forint) adott, és legfeljebb 10 százalékos haszna volt egy-egy „üzleten”.

Sajtóbeszámolók szerint Tan a tárgyaláson azzal védekezett, hogy ő közvetítőként "csupán" jót tett azokkal, akik kisbabát szerettek volna.

A férfira még 2014-ben szabták ki a legsúlyosabb büntetést, négy közreműködő társát különböző időtartamú szabadságvesztésre ítélték. A másodfokon hozott halálos ítéletet a legfelsőbb bíróság is jóváhagyta, így azt végrehajtották – jelentette pénteken a kínai állami média.

A kivégzést a közép-kínai Honan tartomány székvárosában, Csengcsouban hajtották végre, de annak pontos időpontját nem közölték. A 22 csecsemő szüleit a hatóságok egyelőre nem találják.

A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint a kínai hatóságok az utóbbi időben fokozták a nő- és gyermekkereskedelmemmel kapcsolatos ügyek felderítését, és ezekben felgyorsították az igazságügyi eljárás menetét. 2015-ben 1362 embert ítéltek el ilyen jellegű bűncselekményekért.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!