szerző:
hvg.hu

Elhatárolódott Donald Trumptól rajongása tárgya, Adele. Korábban az REM és az Aerosmith is kikérte magának, hogy Trump az ő zenéjükkel pörgesse fel kampányrendezvényeit.

Közleményt adott ki Adele, hogy elhatárolódjon Donald Trumpl amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránstól. A botránypolitikus ugyanis engedély nélkül használta fel a popsztár zenéjét kampánygyűlésein - írta a BBC internetes híroldala.

©

Trump konkrétan a Rolling in the Deep című slágert csaklizta el bemelegítő zenének. Először a múlt héten, a dél-carolinai Lexingtonban tartott rendezvényén játszhatta le Adele népszerű számát. Trumpról úgy tartják, hogy nagy rajongója az énekesnőnek, egy New York-i koncertjét meg is nézte.

Adele szóvivője megerősítette: Trump nem kapott engedélyt Adele zenéjének felhasználására politikai kampányában."

Trumpot nem először kritizálták azért, mert jogosulatlanul használt fel slágereket. Tavaly az Aerosmith-frontember Steven Tyler ügyvédei küldtek felszólító levelet az elnökjelölt-aspiránsnak, miután több rendezvényén is lejátszották a Dream On című slágert. A levélben Tyler ügyvédei kifogásolták, hogy a szám szerepeltetése azt sugallja, az Aerosmith Trump jelölését támogatja. Trump a Twitteren úgy válaszolt, megvásárolta a szám jogait, de már "talált egy jobbat, amivel pótolhatja".

"Steven Tyler számát többen hallhatták így, mint bármikor az elmúlt 10 évben - tette még hozzá Trump. - Jó neki!"

Az REM frontembere, Michael Stipe kifejezetten szókimondó nyilatkozatban emelt kifogást az End of the World as We Know It című szám használata ellen. "Ne használja a zenénket vagy a hangomat az ostoba kampányában."