szerző:
hvg.hu

Egy kamaszlány születésnapi buliján követtek el vérengzést Mexikó egyik legerőszakosabb államában.

Legalább tizenegy embert lőttek agyon egy 15 éves lány születésnapi partiján a mexikói Guerrero államban, Cundacito városában – idézi a BBC az állam kormányzójának bejelentését. Hector Astudillo Flores azt mondta, hogy a lövöldözés után a hatóságok megpróbálták megközelíteni a helyszínt, de tüzelni kezdtek rájuk. Azt nem említette, hogy sikerült-e valakit őrizetbe venni.

Két évvel ezelőtt negyvenhárom diák tűnt el Guerreróban, Mexikó egyik legveszélyesebb államában – idézi fel a BBC cikke. Tavaly október és december között pedig a La Jornada című lap szerint legalább 324 embert gyilkoltak meg az államban, elsősorban drogügyletekkel összefüggésben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!