szerző:
MTI

Levetett a hátáról és agyontaposott egy brit turistát egy megvadult elefánt a thaiföldi Szamuj-szigeten – közölte kedden a thaiföldi rendőrség.

A 36 éves skót férfi egy elefánttúrán vett részt kamaszkorú lányával a népszerű üdülőszigeten, amely évente egymillió turistát vonz. A lány és az elefánthajcsár kisebb sérülésekkel túlélte az esetet. A férfinak műlába volt, vélhetően ezért nem tudott elmenekülni a dühöngő elefánt elől.

Az állat az MTI megfogalmazása szerint feltehetően tesztoszteronrohamában vadult meg, amely évente egyszer hatalmába keríti a hím elefántokat. A Wildlife Friends of Thailand természetvédő szervezet szerint a turistaiparban egyáltalán nem szabadna hím elefántokat dolgoztatni.

A szervezet adatai szerint az elmúlt néhány hónapban hat halálos incidens történt elefántokkal Thaiföldön. Augusztusban egy megvadult elefánt megölte vezetőjét, és három halálra rémült kínai turistával a hátán bevágtatott az őserdőbe. Két hónappal később egy strandoló férfit taposott halálra egy kéregető elefánthajcsár állata.

A thaiföldi kormány szerdán vitatja meg állatvédő szervezetekkel, miként lehetne jobban bánni a turistaiparban foglalkoztatott elefántokkal. A délkelet-ázsiai országban 4000 szelídített elefánt él, vadon csak 2500.