szerző:
MTI

Egy török nőt a macskája védte meg egy erőszakoskodó férfitól. A macska ráugrott a támadóra, aki ezért végül elengedte a nőt.

Egy házimacska védte meg gazdáját egy erőszakoskodó férfi támadásától Törökország délkeleti részén.

"Meg is ölhetett volna, a macskám azonban megtámadta és így megmentette az életemet" - mondta a 18 éves, a dél-anatóliai Diyarbakirból származó nő, akit két évvel idősebb rokona támadta meg. A Minnos névre hallgató macska azonban ráugrott a férfira, így kényszerítette arra, hogy elengedje a nőt.

A bíróság a támadót 7,5 év börtönre ítélte. Minnost a török sajtó hős macskaként ünnepli.

Deniz Emine Kayar, a megtámadott nő ügyvédje azonban nem elégedett az ítélettel, mert bár a macskának köszönhető, hogy védence épségben megmenekült, a bíróság úgy értékelte az esetet, mintha a tettes önszántából mondott volna le a nő megerőszakolásáról. Kayar ezért fellebbezést nyújt be a döntés ellen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!