szerző:
MTI

Tornádók söpörnek végig az Egyesült Államok nyolc szövetségi államában. Halottak egyelőre nincsenek, de jelentős az anyagi kár. A tornádókat özönvízszerű eső követheti.

Nagy kiterjedésű és rendkívül veszélyes tornádók pusztítottak Alabamában és Mississippi államban. Emellett tornádóriadót hirdettek kedden este Florida egyes vidékein, Tennessee-ben, összesen nyolc szövetségi államban az Egyesült Államok déli és középnyugati szövetségi államaiban.

Leszakadt elektromos vezetékekről, kitépett fákról, kártyavárként összedőlő házakról érkeztek jelentések.

Alabamától Indianáig körülbelül huszonegy millió ember került veszélybe.

A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy a forgószél után rengeteg eső hullhat. Ezzel egyidejűleg Kansastől Minnesotáig öt államban szerdától erős hóviharok jöhetnek az előrejelzés szerint.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!