szerző:
MTI

Az Egyesült Államok vezette koalíciós erők döntésére vár Szaúd-Arábia azt követően, hogy felajánlotta csapatainak bevetését a polgárháború sújtotta Szíriában.

Az Iszlám Állam elleni harchoz csatlakozhat hamarosan Szaúd-Arábia, a királyság felkészült csapatainak bevetésére a térségben - derül ki a szaúdi hadsereg csütörtöki tájékoztásából. Csapataik a szárazföldi hadműveletekhez csatlakozhatnak, amelyet az USA vezette koalíciós seregek hajtanak végre Szíriában

Az Iszlám Állam elleni koalíció jelenleg csak légi hadjáratot folytat Irakban és Szíriában. Szaúd-Arábia 2014-ben kapcsolódott be a szíriai misszióba, és eddig mintegy kétszáz bevetésre küldte el harci gépeit. "Úgy véljük, hogy nem a légi hadműveletek jelentik az ideális megoldást, hanem kombinálni kell szárazföldi műveletekkel. Eltökéltük, hogy harcolunk az Iszlám Állammal, és legyőzzük" -  mondta Ahmed Aszeri dandártábornok, a jemeni húszi felkelők ellen harcoló arab erők szóvivője az al-Arabíja televíziónak.

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője nem fűzött megjegyzést a bejelentéshez, mert még nem jutott el hozzájuk a szaúdi felajánlás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!