szerző:
hvg.hu

Késsel tűzték egy Rijádba induló gép poggyásztartójába az üzenetet: bomba van a fedélzeten. Az általános riadókészültséget utóbb helyi készültségre módosították, valószínű, hogy valójában nincs robbanószerkezet a gépen.

Bombafenyegetés ért egy Szaúd-Arábiába tartó repülőt csütörtökön, emiatt előbb általános, majd helyi riadókészültséget rendeltek el a madridi Barajas repülőtéren – írta spanyol lapokra hivatkozva a The Independent.

©

A Rijádba induló gép pilótája jelezte, hogy a gépen bomba lehet, ezért a 10.54-kor induló járat nem szállt fel, az utasokat leszállították a gépről. A repülőt egy szeparált biztonsági övezetbe irányították.

A bombafenyegetést igen drámai eszközökkel fejezték ki, késsel az egyik poggyásztartó ajtajába tűztek egy feliratot "bomba a fedélzeten". A gép személyzetének egyik tagja közvetlenül felszállás előtt vette észre a cetlit, ezután egyből elrendelték a biztonsági intézkedéseket.

A repülőtér nyitva maradt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!