szerző:
hvg.hu

Késsel tűzték egy Rijádba induló gép poggyásztartójába az üzenetet: bomba van a fedélzeten. Az általános riadókészültséget utóbb helyi készültségre módosították, valószínű, hogy valójában nincs robbanószerkezet a gépen.

Bombafenyegetés ért egy Szaúd-Arábiába tartó repülőt csütörtökön, emiatt előbb általános, majd helyi riadókészültséget rendeltek el a madridi Barajas repülőtéren – írta spanyol lapokra hivatkozva a The Independent.

©

A Rijádba induló gép pilótája jelezte, hogy a gépen bomba lehet, ezért a 10.54-kor induló járat nem szállt fel, az utasokat leszállították a gépről. A repülőt egy szeparált biztonsági övezetbe irányították.

A bombafenyegetést igen drámai eszközökkel fejezték ki, késsel az egyik poggyásztartó ajtajába tűztek egy feliratot "bomba a fedélzeten". A gép személyzetének egyik tagja közvetlenül felszállás előtt vette észre a cetlit, ezután egyből elrendelték a biztonsági intézkedéseket.

A repülőtér nyitva maradt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!