szerző:
MTI

A pakisztáni biztonsági erők autókonvojának hajtott motorján és felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő szombaton Kvettában. A merényletben tízen meghaltak és legalább negyvenen megsebesültek – számoltak be helyi lapok.

A beludzsisztáni kormány szóvivője azt mondta: a halottak közül hatan a félkatonai határőrszervezet tagjai voltak. A támadásban az autókonvoj három járműve és egy, a robbantáskor mellettük elhaladó riksa is teljesen kiégett.

A hatóságok szerint a merénylő 10-15 kilogramm robbanóanyagot használt.

A sebesülteket a helyi katonai és polgári kórházakba szállították, közülük néhányan válságos állapotban vannak.

Mamnún Huszain pakisztáni elnök és Navaz Sarif pakisztáni kormányfő elítélte a merényletet.

A helyi Geo TV úgy tudja, hogy a tálib felkelők vállalták a felelősséget a támadás elkövetéséért.

Az Afganisztánnal határos Beludzsisztán tartományban az ország biztonsági erői régóta heves harcot vívnak a pakisztáni tálibokkal és más militáns csoportokkal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!