szerző:
MTI

Sierra Leonéban elengedték a kórházból az utolsó ebolás beteget is, most már csak 42 napot kell ebolamentesen eltölteni.

A nyugat-afrikai Sierra Leonéban meggyógyult az utolsó ismert ebolás beteg - jelentették be kedden Freetownban.

A gyógyult  női pácienst elengedték a kórházból, és az egészségügyi hatóságok megkezdhetik a visszaszámlálást: 42 napnak kell eltelnie új fertőzés nélkül, hogy az országot ebolamentesnek nyilváníthassák. A 42 nap a vírus lappangási idejének a duplája.

A 38 éves beteget még pénteken engedték haza a fővárosban lévő, ebolás esetekre szakosodott központból.

Sierra Leonéban tavaly novemberben egyszer már bejelentették a járvány végét, de azóta ismét felbukkant a betegség. Akkor az ország egy kedves videóval is megünnepelte a járvány végét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!