szerző:
MTI / hvg.hu

New York város volt polgármestere, Michael Bloomberg valószínűleg mégis indulna az elnökjelöltségért.

Megvizsgál minden lehetőséget, figyeli, hogy az elnökjelölt-aspiránsok mit mondanak, milyen programot vázolnak fel, és hogyan reagálnak rájuk a választók – közölte Michael Bloomberg milliárdos, volt New York-i polgármester a Financial Timesnak adott interjújában.

Hozzátette, március elején kellene bejelentenie az indulást, ha komoly kampányt akar.

Bloomberg az eddigi kampánnyal kapcsolatban banálisnak és felháborítónak minősítette a vitákat és az egész kampány hangvételét. A Financial Times szerint a volt polgármester függetlenként indulna.

A milliárdos Londonban adott interjút a lapnak, és bár konkrétan ezúttal sem mondta ki, hogy elnökjelölt szeretne lenni, de ez volt az első alkalom, hogy ő maga beszélt terveiről, hiszen eddig csak kiszivárogtatta az esetleges indulásáról szóló információkat.

Először még januárban írt erről a The New York Times. Az akkori információk szerint Bloomberg azért fontolgatta indulását, mert bosszantja őt Donald Trump előretörése, és úgy gondolja, hogy Hillary Clinton pedig képtelen gátat vetni Bernie Sanders erősödő támogatottságának.

Michael Bloomberget mérsékelt politikusnak tartják az Egyesült Államokban, aki gazdasági kérdésekben a fiskális konzervativizmus híve, bizonyos kérdésekben azonban – mint például a fegyverviselés és -vásárlás korlátozása, vagy a környezetvédelem – liberális álláspontot képvisel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!