szerző:
MTI

Egy kormányátalakítás részeként az Egyesült Arab Emírségekben kineveznek egy boldogságért felelős minisztert is.

Boldogságért és toleranciáért felelős minisztereket neveznek ki az Egyesült Arab Emírségekben – jelentette be kedden az arab ország kormányfője a BBC brit közszolgálati média jelentése szerint.

Sejk Mohamed bin Rasíd Ál-Maktúm azt mondta, hogy a közjó és az általános elégedettség elérése érdekében hozták létre a boldogságért felelős miniszteri pozíciót. Az emírségek miniszterelnöke hozzátette: a kormányátalakítás részeként számos tárcát összevonnak, és terveik szerint a kormányzati szolgáltatások jelentős részét kiszervezik külső cégekhez.

"A kormányzatoknak rugalmasnak kell lenniük. Nem több minisztériumra, hanem több olyan tárcavezetőre van szükség, akik képesek lépést tartani a változásokkal" – jelentette ki hétfőn a miniszterelnök Dubajban, a World Government Summit nevű, a kormányzatok jövőjével foglalkozó csúcstalálkozón. Ál-Maktúm hangsúlyozta: "fiatal és rugalmas kormányzatot szeretnének, amely képes teljesíteni a fiatalok vágyait és a lakosság céljait".

Twitter-oldalán a kormányfő a toleranciáért felelős miniszteri posztról úgy nyilatkozott, hogy a pozíciót betöltő személy az Egyesült Arab Emírségek társadalmának alapvető értékeként fogja hirdetni a toleranciát. 

A miniszterelnök a fiatalok nemzeti tanácsának felállítását is bejelentette. A testületet egy legfeljebb huszonkét éves, női ifjúságügyi miniszter vezeti majd, és a "fiatal férfiak és nők elitcsoportja" a kabinetnek ad tanácsot az ifjúságot érintő kérdésekben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!