szerző:
MTI

Technikai problémák miatt kényszerleszállást hajtott végre, majd lángba borult egy Mi-8-as helikopter Oroszország északnyugati részén. A fedélzetén tartózkodó repülőoktató és három katona meghalt.

Lezuhant az orosz védelmi minisztérium Mi-8-as típusú helikoptere hétfőn az ország északnyugati részében lévő Pszkovi területen. A balesetben a legénység mind a négy tagja meghalt – közölte a minisztérium.

A helikopter gyakorló repülésen volt a Moszkvától mintegy 600 kilométerre északnyugatra lévő térségben, amikor a földi irányítás elveszítette vele a kapcsolatot.

A RIA-Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint technikai problémák léptek fel a gépen, amely kényszerleszállást hajtott végre, és landolás közben lángba borult. A fedélzeten három katona és egy repülőoktató tartózkodott.

A baleset pontos oka egyelőre nem ismert.

Egy Mi-8-as
©

Az 1960-as években tervezett Mi-8-as helikoptertípus kezdettől a szovjet és az orosz hadsereg "igáslovának" számított, több ezret építettek meg belőle és a világ számos országába exportálták. A Mi-8-asok baleseti statisztikája ugyanakkor igen rossz.

2014 júniusában 15 ember halt meg, amikor helikopterük egy tóba zuhant az északi Murmanszki területen.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!