szerző:
MTI

Találat érte az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet kórházát a szíriai Tafasz településen.

Legalább hárman meghaltak és hatan megsebesültek az Orvosok Határok Nélkül (MSF) egyik kórházát ért légicsapásban a dél-szíriai Daraa tartományban - közölte a nemzetközi segélyszervezet kedden. 

A légicsapás elpusztította a Tafasz településen lévő egészségügyi létesítmény egy részét, illetve a szervezet számára fontos mentőautókat. Az MSF közleményében hangsúlyozta, hogy az utóbbi két hónapban több kórházát is légicsapás érte, de a keddi támadásért senki sem tett felelőssé. 

©

A konfliktusövezetekben orvosi segítséget nyújtó civilszervezet létesítményeit az utóbbi hónapokban nem csak Szíriában, hanem a polgárháború sújtotta Jemenben és a tálibok tevékenysége miatt forrongó Afganisztánban is támadások érték. Az egyik legsúlyosabb eset tavaly október elején, az észak-afganisztáni Kunduzban történt, amikor az amerikai hadsereg egyik harci helikoptere véletlenül az MSF által működtetett kórházra mért csapást, amelyben harminc ember meghalt. 

Szíriában egy civil szervezet becslése szerint a konfliktus 2011-es kirobbanása 177 kórház pusztult el.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!