szerző:
MTI

Felrobbant szerdán egy mikrobusz a kelet-ukrajnai Donyecktől nem messze fekvő Marjinka településnél, négy civil meghalt. Figyelmen kívül hagyták az aknaveszélyre figyelmeztető jelzéseket, ez okozta a vesztüket.

A Volkswagen Transporter Donyeckből tartott Marjinkába. Az egyik közúti ellenőrzőpontnál ki akarta kerülni az autósort, és az aknaveszélyre figyelmeztető jelzéseket figyelmen kívül hagyva lehajtott az útról. Két ember közvetlenül a robbanásban halt meg, egy a mentőautóban, a negyedik áldozat pedig a kórházban halt bele sérüléseibe. Összesen öten ültek a járműben.

Az ukrán hatóságok szándékos emberölés miatt indítottak eljárást.

A terület, ahol az incidens történt, a hadműveleti parancsnokság tájékoztatása szerint az úgynevezett "szürke zónában" van, az ukrán fegyveres erők állásai és az oroszbarát szakadárok által ellenőrzött terület között.

Január végén egy ukrán katonát megölt, egy másikat pedig megsebesített egy huzallal működésbe léptetett, rejtett robbanószerkezet Donyeck környékén.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!