szerző:
hvg.hu

A brazil püspöki kamara szerint egyesek a zikavírus keltette pánikot kihasználva akarják újra vita tárgyává tenni az abortuszt és az óvszerhasználatot.

Az Egészségügyi Világszervezet közzétett egy listát az óvintézkedésekről, hogy miként előzhető meg, főként a nők, illetve a terhes nők esetében a zikavírussal való megfertőződés, ami a kóros kisfejűség egyik okozója lehet – írja a BBC. Az ajánlás szerint érdemes óvszert használnia a partnereknek, ugyanis a zikavírus a vérrel együtt szexuális úton is terjedhet, nem csak a szúnyogok vihetik át emberről emberre.

Brazil liberális csoportok ezért ismét az óvszerhasználat vitáját nyitották meg, ami nem elfogadott a mélyen katolikus országban. Az egyház is szembehelyezkedik az álláspontjukkal. "A mikrokefália már évek óta jelen van Brazíliában. Ők csak előnyt kovácsolnának a jelenlegi helyzetből, hogy ismét vitát nyissanak az abortusz kérdéséről" – nyilatkozta Leonardo Ulrich Steiner püspök, a Brazil Püspöki Konferencia titkára az Estado de Sao Paulo újságnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!