szerző:
MTI

Indiában leopárdveszély miatt zártak be iskolákat, az egyik állat be is jutott az egyik tanintézménybe.

Több mint 130 iskolát zártak be a környéken ólálkodó leopárdok miatt a dél-indiai Karnataka állam fővárosában, Bengaluruban.

Az elmúlt három napban három nagymacskát láttak az egyik iskola közelében, ezt az intézményt már szerdán nem nyitották ki, a többi csütörtöktől maradt zárva.

Vasárnap egy hím leopárd jutott be a Vibgior iskolába, több embert megsebesített. Két másik ragadozó a tanintézet közelébe lopakodott. Az elsőt a vadvédelmi hatóság szakemberei befogták, a másik kettő azonban még szabadon vadászik. A hatóság szóvivője szerint a hím leopárd úgy juthatott be az iskolába, hogy átugrotta az udvart az erdőtől elválasztó falat.

"A támadás miatt 134 iskola bezárásáról döntöttünk. Újranyitásukról a csütörtök esti megbeszélésen határozunk" – mondta egy névtelenséget kérő kormányzati tisztségviselő.

Indiában mintegy 14 ezer leopárd él. Mivel élőhelyük egyre fogy, egyre több állat merészkedik az emberi települések közelébe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!