szerző:
MTI

A dél-koreai haditengerészet három tárgyat halászott ki csütörtökön a Sárga-tengerből. Lehet, hogy a vasárnap felbocsátott rakéta darabjai azok.

A tárgyak rakétafúvóka darabjai lehetnek. Dél-Korea nyugati partjainál, 105 kilométerre az Ocsung-szigettől fedezték fel és emelték ki a Sárga-tengerből.

A rakétával Észak-Korea vasárnap sikeresen pályára állított egy műholdat. Ez a nemzetközi közösség szerint csak ürügy volt ahhoz, hogy nagy hatótávolságú rakétát próbáljanak ki. Miközben a rakéta a Fülöp-szigetek felé tartva emelkedett, első fokozata a leválás után Dél-Koreához közeli vizekbe csapódott, de előtte körülbelül 270 darabra robbant szét.

A dél-koreai védelmi minisztérium szerint Észak-Korea feltehetően automatikus önmegsemmisítőt épített a fokozatba, hogy megtalálása esetén más országok ne tudják tanulmányozni az észak-koreai rakétatechnikát.

A három tárgyat a haditengerészet elküldte a dél-koreai védelmi fejlesztési ügynökséghez műszaki elemzésre.

Dél-Korea viszonylag sértetlen rakétaburkolatot is talált már vasárnap a Csedzsu-sziget közelében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!