szerző:
hvg.hu

Még nem tudni, pontosan milyen körülmények között halt meg az a két 15 éves diáklány, akiket az ebédlőnél találtak holtan az arizonai Glendale egyik középiskolájában. Mindkettőjüknek lőtt sérülései voltak. Az iskolát lezárták, a diákokat nem engedték ki az épületből, de a rendőrség szerint mindenki biztonságban van.

A lövések helyi idő szerint reggel 8 óra körül dördültek el az iskolában. A lányok holtteste mellett egy fegyvert találtak. Az eddigi hírek szerint a rendőrség nem adott ki körözést, és úgy tudni, egyelőre nem zárták ki az öngyilkosság lehetőségét sem.

A rendőrök a reggeli riasztás után két percen belül a helyszínre értek. Szóvivőjük egyelőre csak a két lány halálát erősítette meg, illetve azt, hogy nem köröznek senkit az ügyben. Egy kérdésre azt válaszolta, hogy szemtanúkról sem tudnak, valószínűleg senki nem járt az ebédlőnél, amikor a lövések eldördültek.

Beszámolók szerint a középiskolánál több tucat rendőrautót, valamint tűzoltóautókat láttak. Az intézményben körülbelül kétezer diák tanul. Az épületet a hatóságok lezárták, a tanulók bent vannak, de a szülőket megnyugtatták, hogy senkinek nem esett baja közülük. Kint több mint 150 aggódó szülő gyűlt össze, és várják a híreket.

Az iskola szóvivője ugyancsak megerősítette, hogy lezárták az épületet, de bent nem lövöldöznek, és a rendőrség vizsgálja a reggeli tragédia körülményeit. A rendőrség és az iskola is részvétét fejezte ki az elhunyt diáklányok hozzátartozóinak – derül ki a The Daily Mail összefoglalójából.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!