szerző:
MTI

Együttműködve az ugyanerre készülő Szaúd-Arábiával.

Törökország is részt venne Szaúd-Arábia mellett a szárazföldi hadműveletekben Szíriában az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet ellen, és az arab királyság a légierejét is bevethetné a dzsihadisták ellen a dél-törökországi Incirlik légitámaszpontról - közölte szombaton a müncheni biztonságpolitikai fórumon tartózkodó török külügyminiszter. "Ha van stratégia az Iszlám Állam ellen, akkor Törökország és Szaúd-Arábia részt vehetne egy szárazföldi hadműveletben" - hangoztatta Mevlut Cavusoglu.

Szaúd-Arábia, amely az utóbbi hónapokban az egyik legközelebbi szövetségese lett Törökországnak, harci gépeket fog telepíteni az Incirlik légitámaszpontra - tette hozzá. Ezen a légitámaszponton már régóta állomásoznak amerikai harci gépek. Szaúd-Arábia nemrég felvetette, hogy az Iszlám Állam elleni, amerikai vezetésű nemzetközi koalíció keretében szárazföldi erőket vezényelne Szíriába. Washington örömmel vette ezt a felajánlást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!