szerző:
MTI

Előrenyomulni készül a szíriai kormányhadsereg Rakka tartományban, amely most az Iszlám Állam kezén van – közölte egy szíriai katonai forrás szombaton. A hadműveletet néhány napja megindították, a Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányához hű hadsereg az utóbbi két napban a terroristák több állását is elfoglalta Hama és Rakka tartomány között.

A szíriai katonai forrás úgy fogalmazott: ez jelzi, hogy a további hadműveletek Rakka felé veszik irányukat. Hozzátette, a rakkai front nyitott at-Tabkáh irányából.

A Rakka tartományban fekvő At-Tabkáh város melletti légi támaszpontot a kormányerők 2014-ben veszítették el az Iszlám Állam elleni harcokban. A támaszpont azóta is a dzsihadisták kezén van.

A szíriai állami televízió eközben arról számolt be, hogy a kormánycsapatok elfoglaltak egy újabb települést Aleppó város térségében. A híradás szerint a hadsereg bevonult a dombos területen fekvő at-Tamura faluba, amely a gyakorlatilag frontvonallá változott Anadan, Hajan és Haritan településekre néz le.

Az orosz légierő támogatásával bíró szíriai kormányerők nagyszabású offenzívát indítottak Aleppó térségében, hogy Damaszkusz visszanyerje az egész tartomány felett az irányítást. A heves harcok elől eddig több tízezer lakos menekült a török határra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!