szerző:
hvg.hu

Egyre több kár éri az olasz főváros műemlékeit, főleg a részeg szurkolók okoznak gondot.

Hol van már a Trevi kútban fürdőző Anita Ekberg, a rómaiaknak ma már részeg rögbiszurkolókkal kell beérniük. A Guardian cikke szerint megint fellángolt a vita, hogy védheti meg páratlan ókori műemlékeit az olasz főváros, miközben évente turisták millióit fogadja. Nemrégiben holland fociszurkolók tették tönkre az éppen restaurált Barcaccia szökőkutat a Spanyol Lépcső aljánál, napokkal ezelőtt pedig egy videó ment körben az interneten, melyen Bernini szobrai közt egy állítólagos, északi országból érkező rögbiszurkoló hűsölt éjjel az 5-10 fokban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!