szerző:
hvg.hu/MTI

Tagadja a török védelmi miniszter, hogy török katonák hatoltak volna be Szíriába. Medvegyev orosz miniszterelnök pedig azt bizonygatta, hogy csak ideiglenesen maradnak az országban.

Ismet Yilmaz török védelmi miniszter tagadja, hogy török katonák hatoltak volna be Szíriába a hétvégén, és közlése szerint Ankara nem is tervezi, hogy szárazföldi erőket vezényeljen a szomszédos országba – jelentette hétfőn az Anadolu állami hírügynökség. 

Yilmazt azzal a levéllel kapcsolatban kérdezték, amelyet a szíriai külügyminiszter küldött az ENSZ Biztonsági Tanácsának, és amely szerint török katonák léptek be Szíria területére. Yilmaz azt mondta egy ankarai parlamenti bizottság előtt, hogy ez nem igaz. "Fel sem merült, hogy török katonák lépjenek be Szíriába" – jelentette ki.

Medvegyev: Nem maradunk örökre Szíriában

Az orosz kormányfő, Dmitrij Medvegyev egy Reuters által idézett interjúban azt mondta, hogy nem tervezik az orosz katonákat a végtelenségig Szíriában állomásoztatni. Az interjú a Time-ban jelent meg, ebben azt a kérdést tették fel Medvegyevnek, hogy segítenek-e abban szövetségesüknek, Bassár al-Aszad elnöknek, hogy Szíria-szerte helyreállítsa hatalmát.

Erre a miniszterelnök a fentieket válaszolta, vagyis azt, hogy nem terveznek a végtelenségig maradni, egy egészen konkrét, meghatározott cél érdekében vanna Szíriában.