szerző:
hvg.hu

Folyékony metilamfetamint próbáltak hajórakományként csempészni Ausztráliába, melyet lefüleltek a hatóságok. Igen trükkös módszert választottak, melltartók töméseként szolgáló gélszerű párnácskákba rejtették a kábítószert. Sikerült feltárni a már korábban beszállított árut is, összesen 720 liternyi drogot kapcsoltak le.

Eléri az egymilliárd ausztrál dollárt (200 milliárd forint) az a drogfogás, melyet a múlt héten sikerült egy akcióban lefoglalnia az ausztrál hatóságoknak – írja a CNN. Hongkongból érkezett Sydneybe egy teherhajó szállítmány, amely 190 liternyi melltartó-implantátumot is tartalmazott, azonban a megszokott szilikongél helyett folyékony amfetaminnal voltak töltve a kis műanyag párnák.

Ez az ausztrál történelem legnagyobb összegű drogfogása, egyben a világ legnagyobb folyékonyamfetamin-szállítmányának lefülelése is, ugyanis a rendőrök a korábbi szállítmányok nyomára is bukkantak. Sydneyben további 530 liternyi drogot találtak szintén melltartó-implantátumokban, valamint művészeti kellékekben. A mennyiség 3,6 millió adag kábítószernek felel meg.

A csomagok egy szállítmányozással és raktározással foglalkozó céghez érkeztek, ahol egy hongkongi állampolgárt tartóztatttak le. Összesen négy embert vettek őrizetbe a hatóságok egy kínai és további két hongkongi állampolgárt, akik kábítószer-csempészet és kereskedelem vádjával állhatnak bíróság elé – nyilatkozták hétfőn a hatóságok. A nyomozás vezetője szerint az akciónak köszönhetően nem csak az ausztrál hálózatot, hanem az előállítókat is sikerülhet beazonosítani.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!