szerző:
MTI

Hétfőn több mint húsz alkalommal történhetett légi incidens görög források szerint, kétszer ki is kellett kísérni a török harci gépeket. Athén attól tart, Ankara arra használhatja fel a migrációs válságot, hogy megerősítse jelenlétét az Égei-tenger térségében

A török légierő hat harci gépe hétfőn több mint húsz alkalommal megsértette Görögország légterét az Égei-tenger felett – számolt be forrásaira hivatkozva az AMNA görög hírügynökség.

Értesülése szerint a görög légierő a nap folyamán kétszer is arra kényszerült, hogy kikísérje a görög légtérből a hívatlan török katonai repülőgépeket.

Athén attól tart, Ankara arra használhatja fel a migrációs válságot, hogy megerősítse jelenlétét az Égei-tenger térségében – írta a hírügynökség.

Az incidens a NATO-nak a migránsok áradatát ellenőrző és az embercsempészek elleni műveletének kezdete előtt történt. A NATO védelmi minisztereinek február 10-11-i találkozóján arról született döntés, hogy a régióba német parancsnokság alatt a szövetség hadihajóinak újabb csoportját vezénylik.