szerző:
hvg.hu

A menekültekért tervez közös imádságot a mexikói határ mellett a katolikus egyházfő, de fogadtatása nem volt kellemes, megzavarták a pilóták látását.

A pápa légiközlekedését bonyolító Alitalia légitársaság szerint a mexikóvárosbeli landolás során lézerfénnyel zavarták meg a pápai gép landolását. A repülőgép kapitánya azonnal jelentette az irányítótoronynak, hogy a földről zavarják a látásukat.

©

A repülőgépen a landolás során senki nem sérült meg, súlyos incidens nem történt – írja a légitársaság tájékoztatása alapján az ABC News. A repülőtéren több pilóta is jelentette, hogy lézerrel zavarják valakik a le- és felszállást.

A pápa egyébként latin-amerikai körútja részeként látogatott Mexikóba, korábban történelmi eseményként a Kubában az ortodox keresztény főpátriárkával is találkozott. Mexikói látogatása során egy közös imára készül a hívekkel a mexikói-amerikai határon a menekültekért – írja a Reuters. A hírügynökség szerint a pápai látogatás üzenetértékű a bevándorlóellenes különböző amerikai közszereplők számára, főként Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránsnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!