szerző:
MTI

A kanadai fővárosban hatvankilenc éve volt utoljára akkora havazás, mint most – közölte a helyi meteorológiai intézet.

Negyvenhat centiméternyi hó hullott helyi idő szerint kedden hajnaltól estig Ottawában. A korábbi rekordot 1947. március 2-án mérték, akkor 40,6 centiméternyi hó lepte be a várost.

A havazás folytatódott. Az előrejelzések szerint a hó vastagsága elérheti az ötven centimétert is. A meteorológusok korábban csak 20-40 centi hóra számítottak a környéken.

A havazás miatt hatalmas úttorlaszok keletkeztek, helyenként háromsávos utakon csak egy sáv járható. A hatóságok felszólították az embereket, hogy ne használják járműveiket.

Közösségi közlekedés egyelőre van még, de sokat késnek a járművek. Reggel törölték az iskolabuszokat, és nincs kizárva, hogy szerdán a kanadai fővárosban zárva maradnak az iskolák.

Az ottawai repülőtéren többtucatnyi járatot töröltek. Az utasokat kérték, hogy mielőtt a reptérre indulnak, tájékozódjanak járatukról. Egyes állami intézmények dolgozóikat hamarabb elengedték munkahelyükről.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!