szerző:
hvg.hu

Amennyiben nem a terhesség megelőzéséről van szó, elfogadható az óvszer használata a zikavírus megelőzése érdekében - véli a keresztény egyházfő.

A zika vírus által érintett Mexikóban járt Ferenc pápa, ahol a menekültek és bevándorlók helyzete mellett a zika vírus terjedésére reagálva azt mondta, hogy a zika vírus elleni óvszerhasználatos védekezés morálisan egyértelműen mást jelent, mint egy abortusz vagy a fogantatás megakadályozása - írja az AP. A keresztény Latin-Amerikában komoly vita tárgyát képezi, hogy mennyiben megengedhető az óvszerhasználat, ezt feloldhatja a pápai állásfoglalás.

Brazíliában az érseki kamara korában egyértelműen az óvszerhasználat visszautasítása mellett foglalt állást, ugyanis szerintük a liberális csoportok a zika vírus által keltet pánikot felhasználva akarják a közbeszédbe visszaemelni a óvszerhasználat és az abortusz vitáját.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!