szerző:
hvg.hu

Egy kölni menekültszálláson lakó nők azzal vádolják a biztonsági őröket, hogy szexuálisan zaklatták őket - zuhanyzás közben készítettek róluk felvételeket, és szexre próbálták kényszeríteni őket.

Egy kölni menekültszállás női lakói azzal vádolják a szállás biztonsági szolgálatának dolgozóját, hogy szexuálisan zaklatta őket – írja a német Express.

A menekültszállás női lakói nyítl levelet írtak, amelyben azt részletezik, hogy az Adler-Wache biztonsági cég emberei zuhanyzás és szoptatás közben készítettek róluk fényképeket és videófelvételeket, megtámadták őket, és szexre próbálták rávenni őket. Többen ezért addig nem hajlandóak visszatérni a menekültszállásra, amíg a biztonsági céget le nem cserélik.

A rendőrség közölte, fennáll a szexuális visszaélés gyanúja, az első bejelentések a zaklatásról azonban csak szerdán érkeztek be a hatóságokhoz.

A zaklató biztonsági emberek mellett a menekültek a rossz higiéniás körülmények miatt is panaszkodnak, mert csak 6 WC, illetve két zuhanyzó áll a lakók rendelkezésére, állításuk szerint kevés ételt kapnak, nem biztosítanak részükre tolmácsokat, és egészségügyi segítséget sem kapnak. A menekültek közül hetvenen szerdán délután a szövetségi bevándorlási hivatal előtt tüntettek, ahol két nyílt levelet is átadtak a hatóságoknak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!