szerző:
MTI

A szerdai ankarai merényletet miatt a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata azt kéri a Törökországba utazó magyar állampolgároktól, hogy legyenek az általánosnál körültekintőbbek. Közben csütörtökön kiderült, hogy a szerdán egy lopott autót robbantottak fel Ankarában, a kocsit még tavaly bérelték ki egy autókölcsönzőtől.

Szerdán, helyi idő szerint az esti órákban nagy erejű robbanás volt Ankara központi részében, körülbelül 300 méteres távolságra a nemzetgyűlés, a légierő és a vezérkar épületeitől. A robbantásnak az eddigi adatok szerint 28 halottja és 61 sérültje van. Külföldi halott vagy sérült nem volt.

A kinti magyar konzuli szolgálat ezúttal is javasolja a Törökországban tartózkodó vagy odautazni kívánó magyaroknak, hogy a konzuli szolgálat honlapján regisztrálják utazásukat. A nagykövetség a 00 90 533 699 3694-es ügyeleti telefonszámon továbbra is elérhető.

Javasolják továbbá, hogy a kiutazók kerüljék a nagy tömegeket vonzó rendezvényeket, és az általánosnál körültekintőbben járjanak el.

Lopott autót robbantottak fel

Közben csütörtökön az Anadolu török állami hírügynökség azt közölte, hogy lopott autóban robbantotta fel magát szerda kora este az öngyilkos merénylő Ankara kormányzati negyedében.

A járművet tavaly december 15-én vették bérbe egy izmiri autókölcsönző cégtől, de nem vitték vissza, hanem Isztambulba mentek vele, és egy ideig ott használták. A kocsira hamis rendszámot szereltek, majd január 4-én az interneten keresztül egy diyarbakiri embernek eladták.

A bérleti időszak lejártával a bérbe adó cég hiába kereste a járművet, január 11-én jelentette a rendőrségen a lopást.

Az autólopás miatt őrizetbe vett négy ember az eddig előállított 14 személy között van.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!